Hvad er særligt sensitiv?

Særligt sensitivt er en måde at være på. Ca 20% af alle mennesker i Verden er særligt sensitive. Nogen mennesker snakker meget, andre er stille. Nogen er A-mennesker, og nogen er B-mennesker.  Nogen er lattermilde, andre er alvorlige. Særligt sensitiv er ganske enkelt en måde at være, et karaktertræk.

Særligt sensitivitet deles op i fem grupper, den sociale, den personlige, den spirituelle, den fysiske og den ideologiske. Se alle fem grupper på min hjemmeside. Man kan være mere eller mindre den ene side, lidt af flere eller måske mega meget alle fem.  Det er jeg.

Den særlige sensitivitet skyldes en biologisk forskel som ligger i nervesystemet. Særligt sensitive er mere følsomme – fint følende – oplevelser hos den særlige sensitive er meget mere intenst og dybt.  Særligt sensitive oplever indtryk, følelser , stemninger og lyde som andre måske ikke lægger mærke til. Særligt sensitive er helt normale velfungerende mennesker, der føler og oplever tingene mere intenst. Det kan være en stor lettelse at opdage, at man er særligt sensitiv. Det kan give en fornemmelse af, at alt falder på plads inde i én, og det kan give styrke, frihed og mod til at være glad for den, man naturligt er og få sit potentiale i spil på en ny og livsbekræftende måde.

Tag testen, finder du ud af, at du har disse egenskaber, måske har du brug for hjælp til at vende denne fantastiske evne til gode udbytterige egenskaber.

Du har brug for indsigt, viden, værktøjer til at forstå, at du ikke er – som du ofte kan føle dig – anderledes, du besidder bare en sjælden evne, som du konstruktivt kan bruge, hvis du ”tør” blive venner med denne evne.

Lad mig hjælpe dig. Jeg er selv meget særligt sensitiv.

tunge skyer

Indtil man finder ud af, hvori det sensitive består, vil det oftest føltes som en stor belastning at være særligt sensitiv. Især følelsen af at være anderledes, en enspænder, nærtagende og eftertænksom fylder blandt andet meget. Når man så finder alle de gaver frem, som det er at være særligt sensitiv, så begynder man at ane lyset forude.

Det er en meget stor opgave at blive dus med sin særligt sensitive side, så find dig en med speciale i særligt sensitivitet, såfremt du skal have en masse gode værktøjer til at håndtere og pakke din unikke gave ud. Jeg er selv særligt sensitiv på alle fem planer. Jeg har speciale i særligt sensitivitet både hos børn og voksne.